Nie tylko świetnie gotujemy, ale również potrafimy opowiedzieć o tym w języku obcym

19 marca br. po raz czwarty uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku wzięli udział w Międzyszkolnym Konkursie Językowo – Gastronomicznym w Mrągowie i znowu odnieśli sukces. Czterech uczniów szkoły m.in. Marta Rodziewicz, Paweł Cieśluk, Przemysław Rakowski oraz Robert Biercewicz przygotowali wylosowane potrawy a następnie zaprezentowali je w języku angielskim lub niemieckim. Tematem konkursu były potrawy drobiowe. 

Byliśmy bezkonkurencyjni:

I miejsce – prezentacja w języku angielskim Robert Biercewicz, klasa IV AT
I miejsce – prezentacja w języku niemieckim Marta Rodzewicz, Klasa III CT
III miejsce – prezentacja w języku niemieckim Paweł Cieśluk, klasa II A T

Opiekunowie:
1. Urszula Siergiej-Todryk – przygotowanie uczniów z części gastronomicznej
2. Marzena Dyndul – przygotowanie uczniów z języka niemieckiego
3. Marta Tyszko i Artur Wojnowski – przygotowanie uczniów z języka angielskiego